Tímár Erzsébet emlékkeresztje

A Kisboldogasszony-kápolna előtt rózsaszín márvány klasszicista központi kereszt áll. 1808-ban Tímár Erzsébet emeltette Godek Ferenc és Ürge Ferenc emlékére. A magas négyszög alakú talpazaton álló kis kőkeresztet a közelmúltban az eredeti formájában felújították, alul a halál reliefje látható.

TelepülésZsigárd [Žihárec]
Készíttető neveTímár Erzsébet
Készítés céljának ismert okaférjei, Godek Ferenc és Ürge Ferenc emlékére
FeliratRettegek ó Jézus / mert bűneim nagyok / Reménylek véreddel / mivel festve vagyok / Hitves társainak / Godek Ferencznek/ és Ürge Ferencznek / emlékezetére / emeltette / Timár Erzsébeth / M D CCC VIII
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkMészáros Ilona: Szülőfalum Zsigárd 2., Fejezetek a falu múltjából, jelenéből, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Gyurcsó István Alapítvány Könyvek 73., 2017, 47. oldal
zsigard-timar-erzsebet-emlekkeresztje (2)
zsigard-timar-erzsebet-emlekkeresztje (3)