P. Tatay Sámuel gályarab emléktáblája

A református templomban 1936-ban felújítási emléktáblát és P. Tatai Sámuel gályarab prédikátor emléktábláját helyezték el.
Az emléktáblát a tornaljai református egyház állitotta 1936-ban egykori nagy lelkipásztora emlékére, aki a nápolyi gályákra való hurcoltatása közben református hiteért Sárvár, Trieszt és Bukkari börtöneiben szenvedett 1675 -76-ban.

TelepülésTornalja [Tornaľa]
Pontos helyszín, címa református templomban
Készíttető nevereformátus egyházközség
FeliratEzen emléktáblát / a tornaljai református egyház állitotta 1936-ban / egykori nagy lelkipásztora / P. TATAI SÁMUEL / emlékére, a ki a nápolyi gályákra való hurcoltatása / közben református hiteért Sárvár, Trieszt és Bukkari / börtöneiben szenvedett 1675 – 76-ban
tornalja-ref-templom-tatay-galyarab-emlektabla (2)
tornalja-ref-templom-tatay-galyarab-emlektabla (3)