Nepomuki Szent János szobra

Az A-Híd Zrt. 2014-ben vállalta, hogy minden évben saját költségén restauráltatja a szent egy képmását. 2018-ban először az ország mai határain túl, a Sajó partjain fekvő, Tornalján segítettek egy barokk műalkotás helyreállításában.
A város Királyi nevű városrészében vélhetően 1795-ben állították fel a szent szobrát, melyet utoljára 1922-ben restauráltak. Ezt követően a 2000-es évekre meglehetősen rossz állapotba került, az emberalak arcából és kezéből is hiányzott egy-egy darab, illetve a feje egy darus emelés során le is törött. Egy ideig egy másolat helyettesítette a műemléket, azonban mostantól az eredeti szobor díszitheti újra Tornalját a kiemelkedő minőségű restaurációt követően.
A helyreállítási munkát Varga Zoltán szobrászművész végezte el Gödöllőn, a műalkotást pedig jelképesen 2018. május 12-én, a Hídépítők Napján is átadták Szögedi Anna városvezetőnek a Hidászok Napján Budapesten.

TelepülésTornalja [Tornaľa]
Pontos helyszín, címKirályi településrészen, az evangélikus templom közelében