Milleneumi harangláb

Az avató ünnepségre 2000. április 2-án került sor. A ünnepséget Kantár Csaba költő nyitotta meg, Bernáth Tamás színművész versmondóval közösen. Ünnepi beszédet Dr. Popély Gyula történész mondott.
Az ünnepély vendégei: Nagy Imre a Járási Hivatal képviseletében, Hóka László parlamenti képviselő, Bara Mihály Tardoskedd polgármestere, Dániel Erzsébet és Plichta Péter a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának tagjai, Révész Bertalan történész, nyugalmazott főiskolai tanár, a Duna TV, Bób János polgármester.
Ünnepi műsor: Izsai lovasok bemutatója a főtéren, István a király-történelmi pódiumjáték az Almácska gyermekfolklór-csoport előadása Kantár Éva vezetésével, kiállítás a községi galériában: A felvidéki népviseleti babák.
A harangavatásra 2000. augusztus 27-én került sor Tab testvérvárosa polgármesterének, Farkas Istvánnak a jelenlétében, aki a harangot ajándékozta a falunak. A felszentelést Ďurčó Zoltán esperes végezte el, Tab és Szímő polgármestereinek köszöntő szavai után. A műsor utcai felvonulással folytatódott a felújított Csemadok udvarban, ahol kezdetét vette a Vág-menti találkozó műsora.

TelepülésSzimő [Zemné]
Pontos helyszín, címa Jedlik Ház előtti téren