Kopjafa a kitelepítések 65. évfordulójára

A Felvidékről kitelepítettek emléknapja és a kitelepítések 65. évfordulója alkalmából rendezett „Hazahív a harangszó” találkozó keretében avatták fel a kopjafát.
Az emléknap műsora:
Ünnepi szentmise a templomban, Magyarországról hazaérkezett  több, mint 150 Szímői kitelepített  részvételével.
A kopjafát Elek László plébános szentelte fel, és Kantár Éva Csemadok elnök leplezte le.
Ünnepi beszédet a kopjafánál Priskin Zoltán alpolgármester, a teremben Bób Jánospolgármester mondott.
Koszorúztak: Csáky Pál, Szigeti László – MKP, Bób János polgármester, Mosonszolnok, Bezedek, Kecskéd, Tatabánya, Mosonmagyaróvár, Rimóc, Töttös, Kópháza, Komló, Fertőboz, Esztergom, Solymár, Máriakálnok, Mohács,Harka, és további településekről érkező vendégek.
Emléklapokat a hazaérkezőknek Kantár Éva, a Csemadok alapszervezetének elnöke adott át.
Ünnepi műsora Jedlik Házban: Vadkerti Imre, Mosonszolnoki MIHE, Bezedeki énekesek, Kantár Csaba Irodalmi Kör és a Rozmaring ének-citera fellépése
kiállítás a szímői alkotók munkáiból

TelepülésSzimő [Zemné]