A Csemadok megalakulásának emléktáblája

A Csemadok megalakulásának 50. évfordulójára, a Csemadok Országos Tanácsa felhívására, készíttette az alapszervezet.
Az emlékünnepség a Csemadok megalakulásának 50. évfordulója tiszteletére 1999. április 18-án zajlott, koszorúzással és a fiatalok Csemadok taggá való felavatásával az emléktábla előtt. Megnyitót és avató beszédet Kantár Csaba fiatal költő mondott.
Ünnepi köszönttő a kultúrházban Duka Zólyomi Árpád a Csemadok Országos TanácsánaK tagja és Bób János polgármester mondtak.
Emléklapokat az arra érdemes tagoknak Kantár Éva az alapszervezet elnöke adott át. Az ünnepi műsorban az óvodások, az iskolások és a szervezet egykori és mai színjátszói szerepeltek. Kísérőrendezvény: kézimunka és a szervezet életét dokumentáló fényképkiállítás.

TelepülésSzimő [Zemné]
Pontos helyszín, címa Jedlik Ház előtti tér
Készítés időpontja1999. 4. 17.
Készíttető neveCsemadok alapszervezete
Készítés céljának ismert okaa Csemadok megalakulása
FeliratE ház helyén, / az egykori dalárdában / alakult meg / 50 évvel ezelőtt / a / CSEMADOK / helyi szervezete / Szímő, 1999. 4. 17.
Gondozását felügyelia Csemadok alapszervezete
ForrásinformációkKantár Éva, a Csemadok alapszervezet elnöke / a Csemadok szímői krónikája