Keresztelő Szent János római katolikus templom

A templom 1875-ben épült, 1922-ben és 2011-ben felújították. Egyhajós poligonális záródású építmény pszeudoromán és szecessziós jegyekkel. Hajója porosz boltíves-boltozatú, homlokzatát ablakok tagolják. Tornyát sarokpillérek díszítik. Menzás főoltárán Keresztelő Szent János képe látható a 19. századból, ugyanekkor készült a Szeplőtelen Szűz Máriát és a Szent Családot megörökítő kép is. Orgonája a 19. század végéről származik.

TelepülésAlsószeli [Dolné Saliby]
Pontos helyszín, címAlsószeli 795
Készíttető neveFelsőszeli plébánia, alsószeli fília
Gondozását felügyeliKatolikus egyházközség Alsószeli
ForrásinformációkAlsószeli 1217-2007 (Monográfia, Pukkai László és szerzői közösség) / KÖZÖS KULTÚRKINCSÜNK NYOMÁBAN A DUNA MENTI ALFÖLD SZÍVÉBEN – Bédekker az Öreg-Feketevíz Helyi Akciócsoport (Miestna akčná skupina (MAS) Stará Čierna voda) kiadásában