Kazinczy Ferenc és Kazinczy Lajos emléktáblája a Tornallyay-kúria falán

Kazinczy Ferenc és Kazinczy Lajos emléktábláját 2000. október 6-án a Tornallyay-kúria falán a Csemadok emeltette.
Ebben a házban élvezte a Tonallyay család vendégszeretetét 1831-ben Kazinczy Ferenc költő és nyelvújító. Fia, Kazinczy Lajos, a 15. aradi vértanú, vezette 1849. február 14-én a Kazinczy hadosztályt a tornaljai ütközetben.

TelepülésTornalja [Tornaľa]
Pontos helyszín, címTornallyay-kúria falán
Készíttető neveCsemadok alapszervezete
FeliratEbben a házban élvezte a Tonallyay / család vendégszeretetét 1831-ben / Kazinczy Ferenc költő és nyelvújító / szlovák szöveg / fia, Kazinczy Lajos a 15. aradi vértanú / vezette 1849 február 14-én a Kazinczy / hadosztályt a tornaljai ütközetben. / szlovák szöveg / 2000 okt. 6. / Csemadok
Gondozását felügyeliCsemadok alapszervezete
ForrásinformációkHunyadi Péter - etnográfus, népzenetanár, PSP program