I. és II. világháborús emlékmű Kismácsédon

A XX. század nagy háborúiban elesett kismácsédiak emlékműve a község központjában található Hősök terén található.

TelepülésKismácséd [Malá Mača]
Pontos helyszín, címa község központjában, a Hősök terén (Námestie hrdinov) található
Készíttető neveKismácséd község közönsége
Létrehozóismeretlen
Készítés céljának ismert okaa világháborúban hősi halált halt kismácsédi atyák és ifjak eltörölhetetlen emlékére
FeliratAz 1914-1918 ig / a világháborúban hősi / halált halt / KISMÁCSÉDI / atyák és ifjak / eltörölhetetlen emlékére / emeltette / KIS - MÁCSÉD KÖZSÉG / KÖZÖNSÉGE 1930 ban. // 1914 ben elestek / Bartus Károly *1891 / Juhász István *1890 / Mészáros Károly *1888 / Mikó Alajos *1888 / Sárkány Arkád *1893 / Somogyi Pál *1889 / Somogyi Szilveszt. *1878 / Varga István *1882 / 1915 ben elestek / Bartus István *1889 / Bartus Sándor *1886 / Biliczky Szilveszt. *1894 / Horváth István *1874 / Kenyeres János *1874 / Sido Titus *1891 // 1916 ban elesett / Jónas Szilveszt. *1884 / 1917 ben elestek / Somogyi Titus *1893 / Vincze Imre *1873 / 1918 ban elestek / Biliczky Ferenc *1888 / Dömény Ferenc *1890 / Gersitz Márton *1884 / Jónás Vince *1879 / Jónás Ferenc *1894 / Kenyeres Lajos *1891 / Kovács Vince *1874 / Megó Gyula *1892 / Nágel Gyula *1892 / Sidó Vince *1886 / Stibrányi Ferenc *1899 // A II. VILÁGHÁBORÚBAN ELESETT / KISMÁCSÉDI HŐSÖK / BALLA ISTVÁN / BARTUS LAJOS / BARTUS MÁRTON / BILICZKI FERENC / GERSICZ JÁNOS / HORVÁTH LAJOS / HORVÁTH AMBRUS / KATONA GYULA / KATONA MIHÁLY / MÉSZÁROS JÁNOS / MÉSZÁROS JÁNOS / MÉSZÁROS LAJOS / MÉSZÁROS SZILVESZTER / SÁRKÁNY ALOJZ / ID. SÁRKÁNY JÁNOS / SÁRKÁNY JÁNOS / SÁRKÁNY KÁROLY / ID. SÁRKÁNY SÁNDOR / SÁRKÁNY SÁNDOR, SIDÓ LAJOS / SIDÓ OTTÓ / SIDÓ TITUSZ / SOMOGYI ELEK / SOMOGYI IMRE / SOMOGYI MIHÁLY / SOMOGYI SÁNDOR / VARGA SÁNDOR / VÖRÖS FERENC / VÖRÖS LAJOS / VÖRÖS MÁRTON / NYUGODJANAK BÉKÉBEN
ForrásinformációkNeszméry István, Réte
kismacsed-haborus-emlek (2)