Héda Antal plébános sírja

Kereszteltek könyve – Dubnica nad Váhom 1730 – 1876 /könyv 799 oldal/ 139-ik oldal 26.-ika
Született: 1802. Augusztus 26-án Dubnica, Antonius, Josephus Szülők: Dr. Héda Ferdinandus és Dr. Okruteczky Rosalia. Keresztszülők: PD. Machata Joannes és PD. Novotni Anna. Keresztelő pap: Dr. Revettinus.

Halottak könyve – Illésháza: 1853 – 1882 Inv. č. 786 (104 oldal) 27-ik oldal, 15-ik s.sz.
1862. december 27-én A.r.d. / Admodum Reverendus Dominus – Főtisztelendő Úr / Héda Antonius helybeli plébános 28-ik évében, 61 éves korában. Halál oka: Phtisis pectorális / melkasi szárazbetegség / szentségekkel ellátva. Temetési helye és ideje: Illésháza, december 29. Temető pap: Hollarik Andreas.

Megjegyzés: 1862. október 24-én még Ő temetett.

A sírhely feliratát 2019 márciusában Bazsalovics Rudolf újította fel.

TelepülésIllésháza [Eliášovce]
Pontos helyszín, címközségi temető
FeliratNagyon tisztelendő / Héda Antal / volt illésházi plébános / végső óhajtása / Könyörüljetek rajtam! / Könyörüljetek rajtam! / Legalább ti volt kedves hiveim. / 1862
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkKereszteltek könyve – Dubnica nad Váhom 1730 – 1876 /könyv 799 oldal/ 139-ik oldal 26.-ika / Halottak könyve – Illésháza: 1853 – 1882 Inv. č. 786 (104 oldal) 27-ik oldal, 15-ik s.sz.
illeshaza-heda-antal-plebanos-felirat-1
illeshaza-heda-antal-plebanos-1