Csemadok emlékmű Nánán

A Csemadok emlékművet a szövetség 50. évfordulójára 1999-ben emelte at alapszervezet. Az emlékmű felavatásánál Duka-Zólyomi Árpád mondott ünnepi beszédet, Orosch Ján akkori párkányi esperes szentelte fel. Kőből készült, kb. 2,5 m magas.
Évfordulós ünnepségek alkalmával koszorúzzák, gyertyát gyújtanak a Csemadok szervezésében.

TelepülésNána [Nána]
GPS47.812214, 18.701534
Pontos helyszín, címA főút mellett a Hősök emlékműve mellett, a helyi temetővel szemben, a Madách utcában (régi neve Fő út) parkban található.
Készíttető neveCsemadok Nánai Alapszervezete
LétrehozóNémeth László kőfaragó, Párkány
Készítés céljának ismert okaA Csemadok 50. évfordulójának tiszteletére
FeliratFelirata nincs, de be van vésve a Csemadok logója, és egy 50- es szám.
Gondozását felügyeliA terület az önkormányzaté, amely a parkot karban tartja, a mindenkori Csemadok gondot fordít rá.
ForrásinformációkA Csemadok 60. évfordulójára kiadott kis összefoglaló brossúra, borítólapján színes fotóval az emlékműről. Készítette Dániel Erzsébet, elnök.