Szent Vendel templom

Bár a Garam Dunába szakadása közelében települt kis falut az írott források már a 12. században említik, a történelem során, nyilván főleg kis lakossága miatt, legtöbbször nem volt önálló plébániája.
Ma fennálló, barokk stílusú, Szent Vendel templomának elődje egy kápolna volt, amely 1755. körül épült fel. (A hagyomány szerint már ehhez az épülethez is egy még korábbi templom maradványait használták fel.) A kápolnát aztán 1791-ben bővítették ki a ma is álló templommá.
Az egyhajós, keletelt, barokk stílusú templomépület egyetlen bejárata nyugati homlokzatán nyílik. Mind kapuja, mind ablakai kőkeretesek. A bejárat fölé barokkos attika emelkedik. A templom kis harangtornya a a tetőzet gerincéből kiemelkedő, fából készült, gúlasisakos fiatorony. A templom orgonáját a közelmúltban felújították.

TelepülésNána [Nána]
Pontos helyszín, címMadách utca 19. - Madáchova ulica 19.