A 2. világháborúban elesettek és áldozatok emlékműve Alsószeliben

Az emlékművön látható névsor tanúsága szerint, Alsószeli lakosai közül a második világégésben 77-en adták életüket magyar hazájukért. A háború alatt a faluból 9 családot és egy egyedülálló személyt hurcoltak el zsidó vallása miatt.

TelepülésAlsószeli [Dolné Saliby]
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratA II. VILÁGHÁBORÚBAN ELESETT/ HŐSÖK ÉS ÁLDOZATOK TISZTELETÉRE!/ Sokáig vártunk s nem jöttetek,/ Idegen földben porlad szívetek./ Elvesztetek mint hulló csillagok,/ Csak Isten tudja, hol a sírotok! // BEDECS ISTVÁN/ BEDECS FERENC/ BIHERCZ FERENC/ CZANIK MIHÁLY/ CINEGE JENŐ/ CSÖLLE GYULA/ BARÓCZ JENŐ/ DOBRI JÁNOS/ DOBRI JENŐ/ DÖMÖTÖR FERENC/ GÖNDÖR ISTVÁN/ GYŐRÖG KÁLMÁN/ GYURCSI JÁNOS/ GYURCSI LAJOS/ HALÁK DEZSŐ/ HALÁK JOEL/ HALÁK ZSIGMOND/ HORVÁTH PÁL/ JUHOS ÁRPÁD/ KAJOS OSZKÁR/ KAJOS KÁROLY/ KARIKA JÓZSEF/ KESZELI BOLDIZSÁR/ KESZELI FERENC/ KODAY FÉLIX/ KONTÁR KÁLMÁN/ KOLLÁR FERENC/ KOVÁCS LAJOS/ KOZÁK ERNŐ/ KUBOVICS JÓZSEF/ LÉNÁRT NÁNDOR/ MACSALI ISTVÁN/ MÁCSALI ZSIGMOND/ MÉZES LAJOS/ MÉZES LÁSZLÓ/ MÉZES ZOLTÁN/ MOLNÁR PÁL/ NAGY MIKLÓS/ PAPP DEZSŐ/ PAPP GÁSPÁR/ PAPP EMIL/ PAPP GÉZA/ PAPP ERNŐ/ PATÓCS ANDRÁS // PATÓCS ZSIGMOND/ id. PANCZA JENŐ/ ifj. PANCZA JENŐ/ PANCZA GYULA/ PANCZA LAJOS/ PANCZA SÁNDOR/ PLEVA KÁROLY/ RÉSŐ ZSIGMOND/ SAFRANYIK FERENC/ SÁRKÁNY GYULA/ SERES ANTAL/ SERES JÁNOS/ SERES MIKLÓS/ SESZTÁK REZSŐ/ SESZTÁK FERENC/ SZABÓ SÁNDOR/ SZABÓ ISTVÁN/ SZAKSZ ISTVÁN/ SZALAI GÁBOR/ SZOMBATH LAJOS/ id. TAKÁCS ZSIGMOND/ ifj. TAKÁCS ZSIGMOND/ TAKÁCS KÁLMÁN/ TAKÁCS ERNŐ/ TAKÁCS ANDRÁS/ TONCSKÓ ÁRPÁD/ TONCSKÓ JÁNOS/ TONKÓ FERENC/ VARGA ÁRPÁD/ VARGA IMRE/ VARGA JÓZSEF/ VELSIC SÁNDOR/ VÖRÖS FERENC // DEUTSCH DEZSŐ és családja/ DEUTSCH FERENC / LEICHNER MÓR / MÜLLER BÉLA / MÜLLER HERMAN / MÜLLER LAJOS / MÜLLER MIKLÓS / MÜLLER EMANUEL / STEKLER IGNÁC / STEKLER ADOLF
ForrásinformációkNeszméry István, Réte
alsoszeli-2-vh-emlek (2)