Nagyszombati várostorony

E négyszögű hatalmas (57 méter) torony 1574-ben készült s 4690 arany forintba került. A tűztorony szerepét csak 1688-tól fogva viselte; a toronyőr számára állandó lakást készítettek. Az 1683-iki nagy tűzben a teteje leégett s azt újra építették. A torony órája 1729-ben készült, harangjáték jelzi a negyed és a teljes órát, délkeleti oldalán napóra, a barokk kupola tetején aranyozott Imaculata szobor látható.

TelepülésNagyszombat [Trnava]
GPS48.377919, 17.585598
Pontos helyszín, címFő tér, Ferenc József tér, ma Szentháromság tér 138/1.- Trojičné námestie 138/1.
Készíttető neveNagyszombat városa
Készítés céljának ismert okabiztonsági