Genersich Aurél I. világháborús hős sírja

Genersich Aurél (1895. január 22., Szepesszombat – 1915. május 19., Nyitra)
A fiatal gyógyszerész gyakornok, a Tátra nagy rajongója. A Budapesti Egyetemi TE tagja. Tehetségét, elkötelezettségét Hensch Aladár méltatja a Turistaság és Alpinizmusban.
Gimnáziumi éveit a késmárki evangélikus líceumban tölti. Adományaival segíti iskoláját. A könyvtárt 4 magyar, 1 német nyelvű könyvvel gyarapítja (1909), az éremtárat egy ezüsttel (1907). A szavalókörben sikeresen szerepel (1909).
Mint hadapródőrmester életének 21. évében a gorlicei csatában combján sérül meg. Lábát amputálják, de életét nem sikerül megmenteni, május 19-én Nyitrán elhunyt. A szepesszombati evangélikus temetőben nyugszik.

TelepülésSzepesszombat [Spišská Sobota]
Készíttető neveGenersich család