Gréb János gyógyszerész sírja

Gréb János (* 1850 † 1920) gyógyszerész. Az MKE (Magyarországi Kárpát-egyesület) választmányi tagja (1883-), szepesszombati képviselője.
A Magas-Tátra kb. 1000 m magasan kialakuló telepein kívül a tátraalji városok maguk is igyekeztek saját határukban kis kiránduló-, üdülőtelepet létesíteni. Szepesszombatban Gréb János gyógyszerész volt ennek a kezdeményezője, aki a parkosításon kívül itt fürdöházakat és vendéglőt is létesített. A park lehetőséget adott a helyi polgároknak és a messzeföldröl ideérkezett, de a magaslati gyógyhelyet felkeresni nem szándékozó utazóknak a felfrissülésre, a tátrai panorámában való gyönyörködésre. (Ma az egykori Gréb-park helyén strandfürdőt találunk.)
Gréb nevét Szepesszombaton utca is őrzi.
Gréb János és népes családjának síremléke felesége, Hensch Irma családjának elkerített sírhelyén található.

TelepülésSzepesszombat [Spišská Sobota]
Készíttető neveGréb család
LétrehozóSchmögner E., kőfaragó
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratGréb János / családjának / nyughelye / Gréb János / 1850 - 1920. / Gréb Jánosné / szül. Hensch Irma / 1856 - 1907. / ...
szepesszombat-greb-janos-sirja (2)
szepesszombat-greb-janos-sirja (3)