Út menti kápolna, képoszlop

A Túzokos farm természetvédelmi és tájvédelmi tevékenysége nagyon széleskörű. 2019 augusztusában gyerekek is bekapcsolódhattak az ottani munkába a Réti Nyár tábor keretén belül. A tábor célja az volt, hogy a történetekkel, kézművességgel, tipikus ételekkel és szokásokkal közelebb hozza a gyermekeket a rét korábbi világához és az Alsó-Csallóköz életéhez. Közben helyreállítottak egy összeomlott szakrális emlékművet Gúta kataszteri területén, a főúton a várostól 5 kilométerre Ócsa felé, a Forró család korábbi tanyájának helyén. Az út menti kápolnát augusztus 23-án fel is avatták.

TelepülésGúta [Kolárovo]
Pontos helyszín, címa főúton 5 km-re a várostól Nemesócsa felé, a Forró család korábbi tanyája felé
Készítés időpontja1925, felújítva 2019-ben, átadás napja: 23.08.2016
Készíttető neveForró Pál és neje Kürti Mária
FeliratRózsafüzér királynője / Könyörögj érettünk / emeltette 1925 évben / Forró Pál és neje Kürti Mária // Felújítva: Réti Nyár 2019
Gondozását felügyeliVajlik Katalin a Túzokos igazgatónője
guta-keposzlop-tuzokos (2)