Tompa Mihály faszobra Hanván

Hanván állítottak fel a fából készült szobrot Tompa Mihály papköltő emlékének, a poéta halálának 140. évfordulóján. Ez a negyedik köztéri szobor Hanván, abban a községben, ahol a költő évekig lelkészkedett, s ahol hamvai jelenleg is nyugszanak. A szobor helybeli kezdeményezésre született, a község Tompa Mihály Baráti Köre, a Református Gyülekezet és az önkormányzat együttműködésének eredményeként készült el. A szobor alkotója a nagyon tehetséges népművész, fafaragó, szobrász Igó Aladár. Hanván a két szobron kívül a templomban emléktábla, valamint a paplak udvarában emlékszoba hirdeti a nemes lelkű poéta életművét és hitvallását.

TelepülésHanva [Chanava]
Pontos helyszín, címA templomudvarban Tompa Mihály sírja előtt
Készítés időpontja2008
Készíttető nevea Tompa Mihály Baráti Kör, a Református Gyülekezet és az önkormányzat együttműködésébenk
LétrehozóIgó Aladár fafaragó, Hanva
FeliratTompa Mihály / 1852-1868