Igó Sándor családi sírboltja

A Nemes Igó család címerleveles nemes család, melynek fészke Hanva, ahol a XVII. század elején a Hanvai Sándor családnak voltak jobbágyai. Megváltván magukat a jobbágyi terhek alól 1628. november 22-én / nemességet nyertek. A család nemességét Igó Benedek és Albert testvérek, továbbá Igó István és János / szerezték.
Címerük: kékben zöld alapon természetes színű leopárd első lábaiban kígyóval átkötött nyilcsomót tart. Sisakdísz: /a pajzskép növekvően. Takarók: veres – ezüst – kék – arany. A család saját gyűjteményében levő okiratok alapján. Készült 1996-ban.
Igó Sándor családi sírboltja 1979-ben épült. A család korában elhunyt tagjai mellett Igó Aladár (1931 – 2016) népi fafaragóművész is itt nyugszik.

TelepülésHanva [Chanava]
Készíttető neveIgó család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratIgó Sándor családi sírboltja // Épült 1979 // Nemes Igó család / Címerleveles nemes család / melynek fészke Hanva / ahol a XVII. század elején / a Hanvai Sándor családnak / voltak jobbágyai. / Megvált- / ván magukat a jobbágyi / terhek alól 1628 nov 22-én / nemességet nyertek. / A család nemességét / Igó Benedek és Albert / testvérek, továbbá / Igó István és János / szerezték. // Címer: kékben zöld alapon / természetes színű / leopárd első lábaiban / kígyóval átkötött / nyilcsomót tart. / Sisakdísz: / A pajzskép növekvően. / Takarók: / veres – ezüst – kék – arany. / saját gyűjteményünkben / levő okiratok alapján. / Készült 1996ban. // Igó Aladárné sz. Tót Lenke / 1940 - 20 // Igó Aladár / 1931 - 2016
hanva-igo-aladar-csaladi-sirboltja (2)
hanva-igo-aladar-csaladi-sirboltja (3)