Pém László népköltő sírja

Pém László népköltőről a Jeles személyiségek menüpont alatt olvashat: https://csemadok.sk/jeles-felvideki-szemelyisegek/pem-laszlo-a-nepkolto-es-foldmuves/

TelepülésMarcelháza [Marcelová]
Pontos helyszín, címKurtakeszi katolikus temetőben, a halottasháztól az 5. sorban
Készíttető nevegyermekeik
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / a boldog feltámadás / reményében / Istenben boldogult / Pém László Magyar népköltő / 1877 † 1946 / és neje / Zsidek Mária 1881 † 1945 / Ti kik nyugosztok a / Temető honában / Leszámoltatok már / Végleg a halállal. / Oh te szörnyű halál / Mért vagy oly mostoha? / Előted irgalom / Nem volt s nem lesz soha / Te halandó lélek / Ne zúgolódj ezen / Nyugodjál meg ember / Az égi végzeten! / Mi itt pihenünk már / Sírunk lágy ölében / Emlékünk éltovább / Fiaink szívében. / Boldogult szüleink legyetek békében / Isten Jézus és a Mária nevében. / Áldás és béke poraitokra.
ForrásinformációkRancsó Andrea, Hetény
Marcelhaza_PemLaszlo_sir (2)