Pázmány Adolf családjának sírkertje

A sírkertben Szilasi Laki Pázmány Adolfné (1863–1936) és férje Szilasi Laki Pázmány Adolf (1853–1937) nyugosznak. Mellettük a fiatalon elhunyt lányuk Szilasy és Laki Pázmány Amálka (1900-1919) sírja.
Komárom megyei Hírlap gyászjelentésben tudatja, hogy Pázmány Adolf földbirtokos 1937. november hó 18-án Csallóközaranyoson halt meg. Az elhunytat a kiterjedt rokonság között a negyedi Szabó és Pályi családok igaz részvéttel gyászolják.

A Komáromi Ujság gyászjelentésben tudatja, hogy Pázmány Amálka 1919. április 17-én reggel 7 órakor, életének 19. évében hosszas szenvedés után hunyt el. Április 19-én délután 3 órakor a református egyház szertartásai szerint helyezték örök nyugvó helyére.
A gyászjelentésben Pázmány Adolf, Pázmány Adolfné szül, Fehér Mária – szülei; Pázmány Dezső, Fehér Péterné szül. Pázmány Katalin – testvérei; Fehér Eszter férjezett Nagy Miklósné – nagynénje; Fehér Károly, Fehér Péter – nagybátyái; Fehér Károlyné szül. Bertha Alojzia, Pázmány Dezsőné szül. Ströcker Ilona – sógornői; Pázmány Péter – unokaöccse; Nagy Vilma, Kenessey Dénesné szül. Nagy Mária, Nagy Miklós, Nagy Ilona, Nagy Irén, Fehér Alojzia – unokatestvérei búcsúztak tőle.

TelepülésCsallóközaranyos, Aranyos [Zlatná na Ostrove]
Pontos helyszín, címKözségi temető, a halottasházzal szemben.
Készíttető nevea Pázmány család
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratItt pihen / egy drága jó édesanya / Szilasi Laki / Pázmány Adolfné / 1863 – 1936. / és hű férje / Szilasi Laki / Pázmány Adolf / 1853 – 1937. / drága emlékük szivünkben / él örökre. *** Itt alussza örök álmát / Szilasy és Laki / Pázmány Amálka / sz 1900 jan 17 megh. 1919 ápr. 17 / Tölem egyidőre elszakadva / Tehozzád ment szerető édes / atyám / Sirja felett örködjenek angyalid / Hogy édesek legyenek álmai. / Lelkét jutalmazd meg az egekben / És ha egykor elhozod életem végoráját / Add meg nekem a boldog viszont látást. / Béke lengjen korán elköltözött / drága lélek porai felett / Utána kesergő jó szülei és testvérei
Gondozását felügyeliPázmány család
ForrásinformációkKomárom megyei Hírlap, IX. Évfolyam, 48. szám. Komárom, 1937. november 27. ***  http://epa.oszk.hu/02600/02629/00428/pdf/EPA02629_ komarommegyei_hirlap_1937_48.pdf ***  http://www.jmvk.hu/sites/default/files/e-konyvtar/komaromilapok/1919/kl1919_14.pdf *** 5. oldal, Komáromi Ujság, 1919. április 19.
csallokozaranyos-pazmany-csalad-4-sirkertje (2)
csallokozaranyos-pazmany-csalad-4-sirkertje (3)