Erdélyi család sírkertje

A sírkert első sírjában Erdélyi Pál földbirtokos, Erdélyi Pál református lelkész, felesége Erdélyi Pálné szül. Szigethy Terézia, Erdélyi Zsuzsanna és férje Rácz Lajos nyugszanak. Erdélyi Pál (1904 – 1991) lelkész 1933-tól szolgált Felsőgelléren.
A második sírban Erdélyi István földbirtokos, Erdélyi Palika nyugszanak.
A harmadik sírban N.t. Erdélyi Pál, a Komáromi ref. ker. Egyházmegye esperese, ógyalla-bagotai református lelkész nyugszik.

TelepülésCsallóközaranyos, Aranyos [Zlatná na Ostrove]
Pontos helyszín, címa községi temetőben
Készíttető neveErdélyi család
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratErdélyi Pál földbirtokos és Erdélyi Pál református lelkész síremléke: ITT NYUGSZIK / ERDÉLYI PÁL / FÖLDBIRTOKOS / ÉLT 63 ÉVET / MEGHALT 1891 DECEMBER 20. / Áldás és béke lengjen / drága porai felett! / ing. / ERDÉLYI PÁL / ref. lelkész / 1904 / 1991 / ERDÉLYI PÁLNÉ / szül. SZIGETHY TERÉZIA / meghalt 1983. X. 7-én // Erdélyi Zsuzsanna / 1935 – 2011 / férje / Rácz Lajos / 1931 – 2014 * Erdélyi István földbirtokos síremléke: ITT NYUGSZIK / AZ URBAN / ERDÉLYI ISTVÁN / FÖLDBIRTOKOS / ÉLT 57 ÉVET / MEGHALT 1922. JAN. 17-ÉN / ERDÉLYI PALIKA / ÉLT 1 ¾ ÉVET / MEGHALT 1902. FEBR. 28-ÁN / Örök szeretetünk őrködik / drága poraik felett! // Komáromi K. és tsa / Komárom temetősor * Erdélyi Pál esperes síremléke: ITT NYUGSZIK / AZ ÚRBAN / N.t. ERDÉLYI PÁL / 1936 – 1997 / A KOMÁROMI REF. KER, / EGYHÁZMEGYE ESPERESE / ÓGYALLA-BAGOTA-I / REFORMÁTUS LELKÉSZ / „A SZERETET SOHA EL NEM FOGY“ / I. KOR. 13:8
Gondozását felügyeliaz Erdélyi család
Forrásinformációk-