2024. április 18.

Hetény híres bortermő vidék is. A szőlő termesztésére a lakott területtől északra található homokdombok napsütötte déli oldalai a legmegfelelőbbek. Ma kb. 89 ha szőlőültetvény található a hetényi határban. Az 1800 években elszórtan található szőlők azonban nem kedveztek a szövetkezet nagybani gazdálkodásának, így 1978-ban a szövetkezet minden gazdának 6 ha területen a saját borháza elé mérte ki a szőlővel beültetendő területeket. Így alakultak ki a borházsor előtti szőlőültetvények a legkedvezőbb talajon és fekvéssel. Kb. ekkor épült a szövetkezet borospincéje is, melyet ma magángazdálkodó üzemeltet.

TelepülésHetény [Chotín]
Pontos helyszín, címBorházsor