Györkényi Pyber Benedek sírja

Györkényi Pyber Benedek Komárom vármegye táblabírája volt. Virten lakott, ahol fia gondozta az idősödő, nyugdíjba vonult Baróti Szabó Dávid jezsuita papköltőt, nyelvújítót.

TelepülésVirt [Virt]
Pontos helyszín, címKatolikus templom mellett, Baróti Szabó Dávid sírja mellett
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratA Legjobb Atyának / Tettes Ns Nzetes és Vitézlő / Gyekényi Pyber Benedek Úrnak / TöbbTettes Vármegyék Tábla Bírájának / Ki Életének 65. Esztendejé- / Ben Október Hónap 18dikán / 1823 meghalálozott / a Fiúi Háladatosság / Emelte
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációkhttps://books.google.sk/books?id=E3k5AAAAcAAJ&pg=RA4-PA120&lpg=RA4-PA120&dq=györkényi+pyber+benedek&source=bl&ots=8Eg98zg5Sk&sig=ACfU3U2xBWxAuAQ5soydzFX39rzDDY8cBA&hl=hu&sa=X&ved =2ahUKEwjV6Oixy5PuAhWBHewKHfaDCyYQ6AEwDHoECBQQAg#v=onepage&q=györkényi%20pyber%20benedek&f=false *** http://mek.oszk.hu/03600/03630/html/b/b01108.htm
Virt_Pyber_sir (1)
Virt_Pyber_sir (2)