Baróti Szabó Dávid sírja

A magyar költő és nyelvújító, jezsuita, később világi pap és tanár Kazinczy Ferenccel és Batsányi Jánossal együtt dolgozva kiadja a Magyar Museumot, az első magyar nyelvű irodalmi folyóiratot. Irodalmi törekvéseinek jutalmaképpen Ferenc királytól 600 forintnyi nyugdíjat kapott és egykori tanítványa, Györkényi Pyber Benedekhez (sírja megtalálható adatbázisunkban) Komárom vármegye főjegyzője fiához költözött Virtre, ahol élete utolsó két évtizedét töltötte.

TelepülésVirt [Virt]
Pontos helyszín, címTemető utca, a katolikus templom mögött
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratBaróti / Szabó Dávid / Jézus-társasági pap / és magyar classicus költő / hamvainak. / Született 1739 április 10én / Meghalt 1819 november 22én
Virt_Baroti_sir (2)
Virt_Baroti_sir (3)