Dr. Polony Béla orvos és Kuppis József sírjai

Dr. Polony Béla
A Magyar Orvosok Nemzeti Egyesületének komaromi és érsekújvári egyesitett fiókja alakuló közgyűlést tartott Komáromban a Jókai Egyesület kultúrházában. A közgyűlésen megjelent Orsós Ferenc egyetemi tanár, a MONÉ országos elnökének vezetésével, valamint Komárom-vármegye és a város küldöttsége.
Ügyvezető igazgatójává dr. Polony Bélát választották meg. Mezey János dr, elnöki székfoglalója után Polony Béla dr. tartott előadást “Vannak-e a felvidéki szellemnek orvosi vonatkozásai” cimmel. Az „Emberszeretet” közkórház főorvosa volt Komáromban. aKésőbb a Purkyne aranyérem tulajdonosa lett.

Kuppis József (Dr. Polony Béla apósa)
Az Al-Dunáról 1893-ban visszatérve, ismét állami szolgálatba lépett és Komáromban mint az államépítészeti hivatal főnöke működött. 1897-ben a komárom-vármegyei nagy hadgyakorlatok alkalmával tett szolgálatai elismeréséül a katonai arany érdemkereszttel tüntettetett ki.
Kuppis Józsefné sz. Reviczky Leona, ny. műszaki tanácsos özvegye, Virt-puszta. Néhai férje 1859-ben született Vásárosnaményban, a középiskolát és az egyetemet Budapesten végezte, azután állami szolgálatba lépett. Részt vett a Vaskapu szabályozásában.
Több helyen működött, Komáromban az államépítészeti hivatal főnöke volt. 1910-ben vonult nyugalomba és Virt-pusztán önálló gazda lett 24 holdon. Több tudományos műve jelent meg. Volt megyebizottsági tag. 1928-ban halt meg. Gyermekei: Alisz, Leona, Margit, Sarolta és Emma.

TelepülésVirt [Virt]
Pontos helyszín, cím-
FeliratDr. Polony Béla / orvos a Purkyne / aranyérem tulajdonosa / 1892 – 1977 / és felesége / Kuppis Leona / 1892 – 1980
Kapcsolódó rendezvények, ünnepségek
Virt_Polonyi_orvos_sir (2)