Görgői Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok plébániatemplom

Görgő kora-gótikus Szent Simon és Júdás (ünnepük október 28.) római-katolikus temploma a 13. század közepén épült, melyet a 15. század elején átépítettek. A Görgey család kegyúri templomának épült. Tornyát az 1708-as tűzvész  után reneszánsz stílusban újították föl, sgrafittó díszítés és pártázat koronázza. 1896-ban állították helyre. Berendezése barokk. Az oltárképet a lőcsei születésű Czauczik József (1789-1857) festette 1830 körül.

A templom kertjében a Görgey család néhány tagja, valamint Csáky Vidor gróf és felesége alusszák örök álmukat.

TelepülésGörgő [Spišský Hrhov]
Pontos helyszín, címKomenszky utca 82. - Komenského 82.