Fekete és Feketeházy család kápolnája

A vágsellyei családi kápolnában, melyet Feketeházy Domonkos és apósa, Fekete József építettek nyugszik az 1927. október 31-én meghalt Feketeházy János mérnök, hídtervező, a vasszerkezetek igazi mestere. Halála idején már három testvére és szülei is a kápolnában nyugodtak. Id. Feketeházy János felesége, Júlia 1952-ben hunyt el Vágsellyén. Őt is a családi kápolnában helyezték örök nyugalomra.

TelepülésVágsellye [Šaľa]
Pontos helyszín, címVárosi temető - Mestský cintorín
Készíttető neveFeketeházy Domonkos és apósa, Fekete József
FeliratNemes / Fekete és Feketeházy / család sírboltja. / 1891. // Adj Uram örök nyugodalmat / Nékik!
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációkhttp://www.szabarchiv.hu/drupal/sites/default/files/439-442.pdf * Novák Veronika: A Feketeházy család, Sorsok alakulása a politikai változások tükrében