Cserko Albert és neje sírkertje

Az idősebb felsővámosi lakosok elmondása alapján a falunak két temetője volt. Az Öregdombi út melletti temetőbe utoljára 1950-ben temettek. Az Öregdombi temetőt sokáig egy fából készült sírkereszt szimbolizálta. A jelenlegi temető magántulajdont képező terület volt, amelyet a lakosok adományaiból egy gazdától vásárolták meg, és alakították át temetővé. A temető egy része Cserkó Albert tulajdona volt, aki a temető hátsó részében 1942-ben családi kriptát építetett, amely jelenleg is megrongálatlanul, épségben áll. A tulajdonos az említett évben a temető hátsó részét téglafallal kerítette be.

TelepülésFelsővámos [Horné Mýto]
Készíttető neveCserko Albert
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Felirat1942 / CSERKO ALBERT ÉS NEJE NS VÉGH HERMINA / ÖRÖK TULAJDONUK // NS. CSERKO ALBERT ÉS NEJE ÖRÖK TULAJDONUK. / HAGYOMÁNYOZZÁK UTODAIK RÉSZÜKRE.
ForrásinformációkOláh Ödön, nyugalmazott iskolaigazgató