Az első világháborúban elesett hősök emléktáblája

A madari ref. egyház azon hősi halottainak állíttatták 1924-ben, kik az 1914-18 évi világháborúban ezer éves hazánkért, árva nemzetünkért életüket áldozták.

TelepülésMadar [Modrany]
Pontos helyszín, címReformátus templom belső tere
Készíttető nevereformátus egyházközség
LétrehozóKomáromi V.
FeliratE gránitlap őrzi drága emlékét a madari ref. egyház / azon hősi halottainak, kik az 1914-18 évi világháborúban / ezer éves hazánkért, árva nemzetünkért életüket áldozták // Bálint András / Boldizsár András / Boldizsár Ferenc / Borsányi István / Borsányi Márton / Czuthlami Albert / Czuthlami Jenő / Dobai János / Édes Ferenc A / Édes József / Fábrik Illés / Fábrik Vince / Fehér Ferenc / Fehér László / Fodor István / Ipóth Ferenc/ Ipóth János / Ipóth Dezső / Ipóth Vince / Izsó Albert / Józsa István / Kecskés Dezső / Kemencki Dezső/ Kemencki Ferenc / Kemencki Márton / Kovács Lajos / Kun Albert P. / Lami András / Madarász Áron / Molnár János / Pap András / Pap Albert A. / Pap István / Petrás András / Piciny András / Sebestyén Dezső / Szekeres András / Szuri Ferenc É. / Szuri András / Szuri József / Szücs András / Urbán István / Varga János / Szitás Albert // Apák, anyák, özvegyek és árvák imádságos áldása legyen rajtatok! / 1924. / Komáromi V. / Komárom.
ForrásinformációkRancsó Andrea, Hetény
madari_reformatus_templom-emlektabla