Mokos Kálmán Madar 17. lelkipásztorának sírja

Mokos Kálmán (1892 – 1959) Madar 17. lelkipásztora
Mokos Kálmán Madar 17. lelkipásztora (1922 – 1959) 37 éven át. (1892-ben, Kisújfalun, tanítói családban született.) A II. világháború után Madar végérvényesen Modrany lett, mivel a szocialista Csehszlovákia részévé vált. Mokos Kálmán lelkészsége idejében történt a reformátusság és a katolikusság deportálása és kitelepítése, amely sok családot érintett. Mokos Kálmán kiváló szónokként, mulatni is tudó református papként népszerű ember volt a madariak körében.

TelepülésMadar [Modrany]
Pontos helyszín, címReformátus temető új része
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratMokos Kálmán / a madari református egyház / 37 évig volt lelkipásztora / 1892 - 1959. / Legyen áldott drága emléked / és neje / Udvardy Margit / 1897 - 1970
ForrásinformációkÉGAI Madar. Települési értéktár Madar, Református egyházközség krónikája
Madar_Mokos_Kalman_sirja1