Az 1947-1948-ban száműzött családok emléktáblája

TelepülésBúcs [Búč]
Pontos helyszín, címA református templom falán.
Készíttető neveTokodi Lajos
Készítés céljának ismert okaemlékállítás a kitelepítetteknek
Felirat"... most felkeresem régi otthonom... / És láthatatlan kisértet-betükkel / nevemet a falakra fölírom. / Itt jártam. Élek. Él az isten még. / És övé a leutolsó szó joga. / A tovissé vadult ember fölött / Ö az eke és borona." / Wass Albert: Levél) // 1947-1948-ban / száműzött magyar családok emlékének / 60. évfordulójára // "Ne félj, apám. Ha üzött életünk / ma utak árkában is kanyarog: / az igazságot aranykönyvbe írva / megörzik odafönt az angyalok. / És lészen egyszer fényes jel az égen! / És ítélet tétetik, igazán! / Megrendülnek az egek eresztéki...! / és akkor majd... hazamegyünk, apám. / (Wass Albert: Levél) // Emlékül szülőfalumnak / Tokodi Lajos
Gondozását felügyelireformátus egyház
Forrásinformációka község honlapja