Esterházy emlékpark, emlékfa

2005-ben volt felavatva Gróf Esterházy János első szlovákiai emlékműve, valamint az Esterházy emlékpark.
Az emlékmű Gáspár Péter szobrász alkotása. Az emlékpark mögött működik a helyi könyvtár, amely szintén gr. Esterházy János nevét viseli. Ezt hirdeti a könyvtár faragott névtáblája az emlékparban. 2012. június 9-én, került sor, Búcson az Esterházy János Könyvtár szellemi alapkőletételére, az Esterházy szobor és  Emlékpark felavatásának 7. évfordulója alkalmából.

Kategóriatörténelmi
TelepülésBúcs [Búč]
Pontos helyszín, címA községházával szemben.
Készíttető neveBúcs Község Önkormányzata
Készítés céljának ismert okaemlékállítás Esterházy Jánosnak
FeliratEMLÉKFA / A BÚCSI ESTERHÁZY JÁNOS KÖNYVTÁR / ALAPÍTÁSÁNAK EMLÉKÉRE ÁLLÍTTATTÁK / BÚCS KÖZSÉG LAKÓI ÉS ÖNKORMÁNYZATA / 2012 . JÚNIUS 9-ÉN / E KŐLAP FEDI MINDAZOKAT AZ / ÜZENETEKET, AMELYEKET AZ ALAPÍTÓK / AZ ELKÖVETKEZŐ 25 ÉVRE IDE / ELHELYEZTEK / FELTÖRETIK: 2037-BEN
Gondozását felügyeliÖnkormányzat