Andódi András plébános sírja

Andódi András 1921. december 11-én született Vághosszúfalun. Tanulmányai elvégzése után 1946-ban szentelték pappá. Egy évig Pobedénben volt káplán majd két évet Sopornyán töltött. 1949 és 1959 között Pozsonypüspökin szolgált. 1959-ben a pozsonyi Szent Márton székesegyházban tevékenykedett. Rövid ideig a Gútai, ezt követően (1959-1990) a Pozsonyligetfalui plébánia adminisztrátora volt. 1990-től Vághosszúfalun élt. Élete utolsó szakaszát a beckói idős papok otthonában töltötte. Itt hunyt el 2003. áprílis 2-án.

TelepülésVághosszúfalu, Hosszúfalu [Dlhá nad Váhom]
Készíttető neveAndódi család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt várja a feltámadást / Andódi Alajosné / sz. Veres Julianna / * 1900. I.11 † 1969.III.26. / Andódi Alajos / * 1889.XI.17. † 1974.VI.11. / és fiuk / Andódi András / 1921 † 2003 / esperes plébános / Úr Jézus ne légy bíránk, / hanem üdvözítőnk.
vaghosszufalu-andodi-andras-sirja (2)
vaghosszufalu-andodi-andras-sirja (3)