Temetői nagykereszt

Temetői nagykereszt

A keresztet 1914-ben a győri Birkmayer cég gyártotta. A szobor egyes részei az évek során elporladtak és letörtek, aktuálissá vált a renoválása. Az ökormányzat megbízásából homokkő felhasználásával Győry József nemesócsai kőfaragó újította fel. 2001. június 23-án a IV. Falunapon avatták fel a felújított temetői központi keresztet.
A temetőben található a római katolikus harangláb, amely eredetileg fából készült. A bronzharang a 20. század első feléből származik. Felirata ”Hoffer Károly, Győr, 1856 – Megyercs katolikus község költségéből”. Az új vasszerkezetű harangláb Petrovsky Pál és Gőcze Kálmán közös munkája.

TelepülésMegyercs [Čalovec]
Készítés időpontja1914, felújítva 2001-ben