Evangélikus imaház és paplak

Az 1948-ban kitelepítettek helyére beköltöző magyarországi evangélikus hitű szlovákok az 1949-ben elkezdett építkezésben vályogtéglából emeltek imaházat, melyet az 1965-ös árvíz lerombolt. Az árvízkárosultak segélyalapjából és a hívők gyűjtéséből nyert pénzen új evangélikus imaházat építettek egyszerű téglalap alapon, az ormos homlokzatra ráépített tornyocskával, amely sátortetővel fedett.
Mivel a Magyarországról  áttelepült evangélikus hívek már zömmel kihaltak, s az evangélikus lelkész Gútán teljesíti szolgálatát, ezért nem tartanak istentiszteleteket a templomban. 2008-tól a Gútai evangélikus egyházhoz  csatlakoztak. Az imaházhoz tartozik az evangélikus pap háza, melyet  bérbe adtak.

TelepülésMegyercs [Čalovec]
Pontos helyszín, címKúria 286
Készítés időpontja1975-ben fejezték be
Készíttető neveHorínek Michal lelkész és az evangélikus hívek
Létrehozóa megyercsi evangélikus közösség
Készítés céljának ismert okaHorínek Michal pap kezdeményezésére az árvízben összedőlt imaház pótlása
Gondozását felügyelia bérlő család