Dudich Endre, zoológus emléktáblája

Dudich Endre (Nagysalló, 1895. március 20. – Budapest, 1971. február 5.) Kossuth-díjas magyar zoológus, akadémikus, a rendszerezett zoológia és zoogeográfia egyetemi professzora, entomológus, Kossuth-díjas magyar tudós,  a Baradla-barlang állatvilágának kutatója.
2015. november 28-án Nagysalló közössége ünnepélyes keretek közt leplezte le a községi hivatal falán elhelyezett emléktáblát, melyet a helyi Csemadok készíttetett Dudich Endre Kossuth-díjas magyar tudós, zoológus professzor, egyetemi tanár, barlangkutató, akadémikus tiszteletére, aki 1895. március 20-án született Nagysallóban.
A táblaavatást megtisztelte jelenlétével Dudich professzor két unokája is Budapestről, Dudich Ákos és Dudich Imre, de jelen volt a tudós több távolabbi rokona is. Az ünnepség második részében az érdeklődők előadást hallhattak a kutató életéről, munkásságáról.

TelepülésNagysalló [Tekovské Lužany]
Pontos helyszín, címa községi hivatal falán található (SNP 186.)
Készíttető neveCsemadok alapszervezete
LétrehozóTóth Gyula, mikolai kőfaragó
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
FeliratProf. DUDICH ENDRE / NAGYALLÓ, 1895. III. 20. - BUDAPEST, 1971. II. 5. / KOSSUTH-DÍJAS MAGYAR TUDÓS / ZOOLÓGUS, AKADÉMIKUS / EGYETEMI TANÁR / alatta szlovákul
Gondozását felügyeliCsemadok alapszervezet
Forrásinformációka község honlapja