Varga József esperes-plébános sírja

Varga József (Mihályi, 1853. március 31. – Nagysalló, 1916. november 28.) a gimnáziumot elvégezvén, a teológiát Esztergomban hallgatta. 1877. július 1-én fölszenteltetett. Segédlelkész volt Budapest -Tabánban, majd ugyanaz a várban. Ezután mint esperes-plébános működött Nagysallón (Bars megye).
Cikkei az István bácsi Naptárában (1877. Szent Cziczelle vértanú élete, 1878. Hit és boldogság).
Munkái:
– A kulturharcz áldozata vagy egy bezárt s számkivetett pap viszontagságai. Katholikusok számára németből magyarítá. Eger, 1876. (Zibrinyi Gyulával).
– Strauss Dávid Frigyes. Életkép s irodalmi tanulmány. Hettinger Ferencz után Triasz. U. ott, 1876. (Kramerrel és Zibrinyivel).
– A kath. népek jövője. Írta báró Hauleville. Magyarítá… Esztergom, 1877. (Zibrinyivel).

TelepülésNagysalló [Tekovské Lužany]
Pontos helyszín, címNagysalló - katolikus temető - Tekovské Lužany
LétrehozóDUKESZ - LÉVA
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik Istenben boldogult / Varga József / esperes plebános, /meghalt 1916. november 28-dikán / életének 64-dik áldozó papságának / 40-dik évében. / Az örök világosság fényeskedjék neki! / Emléke övéinek / felejthetetlen marad.
nagysallo-varga-jozsef-esperes-sirja (2)
nagysallo-varga-jozsef-esperes-sirja (3)