Juhász Pál és ifj. Juhász Pál református lelkészek sírja

Idősebb Juhász Pál 1849-ben született Garamlökön (Bars vm.). Apja Juhász András közbirtokos volt. Középiskolai tanulmányait Léván kezdte, ahol a katolikus gimnáziumban tanult 2 évig. 1860. október 11-én iratkozott be a pápai gimnázium III. osztályába. Pápán tett érettségit, és a teológiát is Pápán végezte 1867-1871 között. Szolgálatát 1871-1873 között helyettes lelkészként Garam- vezekényen kezdte. 1873-ban szentelték lelkésszé, az egyházkerület anyakönyvébe nem írta be magát. 1873-1882 között Kissáróban, 1882-1908 között Nagysallóban lelkészkedett. 1895-1906 között a barsi egyházmegye esperesi tisztét is betöltötte. Irodalmi működése egyházi tanulmányokra és értekezésekre terjed ki. Ő irta Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai, Bars vármegye községei számára a református egyház szervezetére vonatkozó részt.
Felesége Bartha Etelka, majd Vargha Katalin volt. 1908. július 19-én hunyt el 59 éves korában.
Ifjabb Juhász Pál 1885-ben született Nagysallóban. 1909-től Nagypisanicán (Belovár-Kőrös vm.), majd Tasson (Pest vm.) volt lelkész. 1915-1939 között szolgált Nagysallóban. Felesége Fehér Lídia volt. 1939-ben hunyt el 54 éves korában.

TelepülésNagysalló [Tekovské Lužany]
Pontos helyszín, címreformátus temető
Készíttető neveJuhász család
LétrehozóEntreprise d. p. f. / Budapest
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratCsaládi sírbolt / nemes / Juhász Pál / Nagysallói ref. lelkész / és a barsi ref. egyházmegye / volt esperese / szül. 1849. jan. 26. / megh. 1908 jul. 19. / Özv. Juhász Pálné / szül. Vargha Katalin / szül. 1862 jan. 13. / megh. 1921 máj. 27. / Béke poraikra! // Juhász Pálné szül. Bartha Etel / szül. 1847 szept. 20. megh. 1882 ápr. 1. / Juhász Etelka szül. 1883 okt. 23. megh, 1891 máj. 25. / Juhász Sárika szül. 1887 jun. 14. megh. 1887 jun. 27. // nemes/ Juhász Pál / Nagysallói ref. lelkész / 1885 jun. 27. / 1939 jun, 10. / Aki hisz én bennem, / ha meghal is él. / Ján. 11: 25.
nagysallo-juhasz-csalad-sirja (2)
nagysallo-juhasz-csalad-sirja (3)