A kitelepítettek és meghurcoltak emlékműve

2002. július 7-én, a 8. Hídverő Napok keretében a kitelepítettek és meghurcoltak tiszteletére emlékművet avattak Marcelházán. Duka Zólyomi Árpád, az MKP alelnöke, Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, az egykori deportáltak nevében Édes Dezső szólt az egybegyűltekhez. Az avatóünnepségeket követően Varga Róbert fotóiból nyílt kiállítás, Fehér Csaba történész pedig a háborút követő évekről tartott előadást. A rendezvénysorozat kultúrműsorral és utcabállal ért véget.

TelepülésMarcelháza [Marcelová]
Pontos helyszín, címSzabadság tér
Készíttető neveMarcelháza község önkormányzata
LétrehozóBélai Tibor kőfaragó
FeliratA kitelepítettek / és a meghurcoltak / emlékére / 1946 december - 1947. január / 1948. október // Lengyel Balázs, Lengyel József, Lengyel Kálmán, Marcinkó István, Marcinkó János, Marcinkó János, Marcinkó Károly, Marusinec József, Medza István, Mészáros László, Molnár István, Moravcsík Géza, Mráz János, Nagy Károly, Németh Ferenc, Pécsi Vilmos, Répás András, Répás Benő, Richter János, Roszicska András, Senkár János, Stefankó István, Szabó János, Szabó Károly, Szlávik Béla, Sztanyó László, Takács János, Téglás András, Téglás Áron, Téglás István, Tóth Lajos, Varga András, Vicena István, Vicena Kálmán, Vrábel Sándor, Zsidek Géza, Zsidek László, Répás János // Andruskó Károlyné, Andruskó Vilmos, Bakulár Béla, Bakulár Géza, Bakulár János, Bakulár Mihály, Bakulár Sándor, Balogh Károly, Bandzi István, Bélai István, Bélai János, Bélai Márton, Bélai Sándor, Bogár Kálmán, Cilling Ferenc, Czibor Béla, Czibor Dániel, Czibor Dezső, Czibor István, Czibor János, Cseh László, Csuport László, Domonkos Benő, Ernec János, Ernec Pál, Erős Lajos, Édes Kálmán, Fazekas Lajos, Feller Károly, Igar Károly, Janetka László, Janovics Károly, Jávorka Béla, Jávorka József, Keszeg András, Keszegh András, Keszegh Béla, Keszegh Ferenc, Krampotyák János, Krén János, Kövér István // Baranyai Bálint, Balog István, Bednár Pál, Czibor Benő, Fábrik Márton, Fazekas László, Jávorka Kálmán, Keszegh Bálint, Kovács János, Kovács Károly, Krampotyár – Keszi Géza, Lengyel Ferenc, Makacz András, Pém Béla, Pém László, Stefankó István, Szabó András, Szűcs Kálmán, Téglás István, Téglás Kálmán / Na pamiatku vysťahovaných a odvlečených / HÍDVERŐ NAPOK / MARCELHÁZA / 2002. július 7. / Készítette Bélai Tibor fafaragó
marcelhaza_kitelepitettek_meghurcoltak_emlekmuve_2002 (7)
marcelhaza_kitelepitettek_meghurcoltak_emlekmuve_2002 (8)