Szent Mihály arkangyal plébániatemplom

A község római katolikus temploma 1734-ben épült barokk stílusban, de a tornyát csak 1842-ben emelték hozzá.
A templom első plébánosa Vörös Ádám volt. A templomkert bal felén Nepomuki Szent János szobra (1880), a jobb felén egy kőkereszt (1771) áll. A községben volt egy Szent Orbán tiszteletére emelt kis kápolna is. Darázs János építette 1826-ban. A kápolna az 1945-ben átvonuló harcok alatt összeomlott. A süttői márványból készült emléktáblát Matus Orbán családja megmentette, és a pincéjükben őrzik. A kápolnát nem építették újjá, de a hivatalos térképeken feltüntetik.
A pápai tizedjegyzékek alapján már a XIV. században is volt a községnek temploma, mely a honti főesperességhez tartozott, és Szent Mihály tiszteletére volt felszentelve. 1332-ben a pápai tizedjegyzék már említi Szent Mihály templomát.

TelepülésGaramkövesd [Kamenica nad Hronom]
Pontos helyszín, címa település központjában