Szent Imre herceg tiszteletére épült katolikus templom

A római katolikus templom 1769-ben épült Szent Imre herceg tiszteletére. Eredetileg későbarokk épület 1769-ből, 1800 után klasszicista stílusban átépítették.
A település 12. században épült első temploma a tatárjárás idején (1242-1243) elpusztult. Alapjainak maradékát 1985-ben fedezték fel földműves szövetkezet udvarán.
A lakosság később átköltözött a Duna szigetre, ahol az 1332-ben megemlített gótikus kistemplom állt, mint Kakat (Párkány) filiáliája. 1680-ban a törökök felégették a templomot. 1769-ben a település új helyén felépítették a későbarokk templomot, amelyet 1800-ban klasszicista stílusban átépítettek. 1944 decemberében a templom megrongálódott, 1946-ban megjavították a tetőt. A templom felújítására 1995-ben került sor.

TelepülésHelemba [Chľaba]