Bánsághi Vince festőművész sírja

Bánsághi Vince festőművész 1881. december 27-én Resicabánya [Románia] született. 1904-ben Vajda Zsigmondnál, 1905-től a budapesti Képzőművészeti Főiskolán Zemplényi Tivadarnál és Ferenczy Károlynál tanult festeni. 1911-1912-ben a Julian Akadémiára járt Párizsban. 1912-ben Helembán telepedett le. 1908-ban szerepelt először munkáival a Nemzeti Szalonban. Főleg lírai hangulatú tájképeket festett. Jelentősek oltárképei, egyéb templomi festményei (Kéménd, Szalka). 1960. március 26-án halt meg Helembán.

TelepülésHelemba [Chľaba]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés időpontja1960 után
Készíttető nevecsalád
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratBÁNSÁGHI VINCE / festőművész / 1881 - 1960 / BÁNSÁGHINÉ BARTÓK RÓZA / 1890 - 1960 / ŐRIZZE E KŐ SOKÁIG DRÁGA EMLÉKÜKET!
ForrásinformációkM. Nagy László, Helemba