Szent Flórián nagymácsédi szobra

A Fő utca jobb oldalán, a volt óvoda mellett található. A talapzat elülső felén ez a felirat olvasható: „Szent Flórián könyörögj érettünk, hogy minket az Isten mindezideiglen amint az örökké tartó tűztől megoltalmazzon.”

TelepülésNagymácséd [Veľká Mača]
GPS48.243999, 17.691997
Pontos helyszín, címFő utca (887-es ház előtt) - Hlavná ulica, az utca jobb oldalán, a volt óvoda mellett található.
Készíttető neveMiklós Ferenc
LétrehozóJuhász J., Szered
Készítés céljának ismert okaSzent Flórián tisztelete
FeliratSz. Flórián könyörögj / érettünk, hogy minket az Is- / ten mindezideiglen amind / az örökkétartó tűztől megol- / talmazzon. // Flórián szent tiszteletére felálit- / tatta Miklós Ferencz Nagy / Mácsédi birtokos 1862 évben. // Juhász J., SZERED
nagymacsed-szent-florian-szobra (2)
nagymacsed-szent-florian-szobra (3)