Római katolikus plébánosok és káplánok emléktáblái

A katolikus plébánia klasszicista, kétemeletes épület, a 18. sz. végén épült. A homlokzaton az első emelet szintjén, falmélyedésben látható Nepomuki Szent János szobra. 1999-ben a plébánia homlokzata fel volt újítva, és ekkor került leleplezésre az a márványtábla is, amelyen az utóbbi 700 év alatt Szepsiben szolgáló lelki atyák névsora található.

TelepülésSzepsi [Moldava nad Bodvou]
Pontos helyszín, címFő utca 108. sz.
Készítés időpontja-
Készíttető neveJUDr. Borovsky János és családja
LétrehozóLukács János, kőfaragó
FeliratITT SZOLGÁLTÁK ISTENT / ÉS AZ Ő NÉPÉT / TU SLÚŽILI BOHU / A JEHO ĽUDU // PLÉBÁNOSOK - FARÁRI / 25 név / KÁPLÁNOK - KAPLANI / 15 név // PLÉBÁNOSOK - FARÁRI / 4 név / KÁPLÁNOK - KAPLANI / 36 név // PLÉBÁNOSOK - FARÁRI / 7 név / KÁPLÁNOK - KAPLANI / 20 név // Készítette az utókor számra / JUDR. BOROVSKY JÁNOS és családja / Készítette LUKÁCS JÁNOS / kőfaragó