Poprád Szentháromság tiszteletére emelt evangélikus temploma

A poprádi evangélikus gyülekezet 1545 körül jött létre, de fából készült templomukat csak 1760-ban építhették fel.
A mai templom alapkövét Fabriczy András (Pazdics, 1751. augusztus 20. – Poprád, 1830. január 23.) tette le 1829-ben, aki 41 évig volt a poprádi gyülekezet lelkésze (sírkövét a templomban őrzik).
Az épület Fabriczy János (Poprád, 1800. május 13. – Lőcse, 1865. május 13. – Fabriczy András fia) megyei főmérnök tervei szerint épült klasszicista stílusban 1829 és 1834 között. A templomot 1835. június 24-én szentelték fel a Szentháromság ünnepén.

TelepülésPoprád [Poprad]
Pontos helyszín, címFő tér ma Szent Egyed tér 52. - Námestie svätého Egídia 52.