Máriássy József sírja

A második világháborúban Igló Vaspatakon elesett katonafiukat a szülők hazavitették, és a hazai temetőben temettették el.

TelepülésSzádalmás, Almás [Jablonov nad Turňou]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés időpontja1945 után
Készíttető nevea szülők és testvérek
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratITT NYUGSZIK / MÁRIÁSSY JÓZSEF / MEGH IGLÓ VASPATAKON az 1945ös / HARCOKBAN. ÉDESAPJA SZIVE- / NYUGTALANSÁGÁBÓL FELKERESTE / ÉS FÁJDALMASSZÍVŰ ÉDESANY- / JÁVAL SZÜLŐFALUJÁBA HAZA- / VITETTE. SZÜL. 1925 III. 10 ÉN / MEGH. 1945 I. 26 ÁN // Keserves könnyekkel sirat édesapád és édesanyád és / testvéreid. A viszontlátás reményében. / Nyugodj békében édes gyermekünk. / Eltemettek engem ez sírba / Beírták a nevem a keresztfámra / Eljött édesapám és megtalált / és így az én testem hazatalált!
Forrásinformációk-