Keszegh Ernő sírja

Keszegh Ernő sírja

A Csemadok 1951 novemberében kezdte el működését 32 taggal, Ladocsi Gábor elnök vezetésével. Később az alapszervezet irányítását Keszegh Ernő vette át, aki sokoldalú tevékenységet fejtett ki. A falu fiataljait is bekapcsolta a kulturális munkába.
A második világháborút követő időszakban önszorgalomból orgonán is megtanult játszani. A kulcsodi református gyülekezetnek négy évtizeden át, haláláig, 1993-ig volt kántora.

TelepülésKulcsod [Kľúčovec]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés időpontja1993 után
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratITT NYUGSZIK AZ ÚRBAN / KESZEGH ERNŐ / 1924 - 1993 / ÉS NEJE / GAÁL ELEONÓRA / 1924 - 2014 / IGEN ATYÁM, MERT ÚGY VOLT KEDVES TE ELŐTTED. / MÁTÉ. EV. 11. 26.
Gondozását felügyelia család
ForrásinformációkGáspár Tibor: Kulcsod évszázadai, Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, 2001
Keszegh Ernő sírja
Keszegh Ernő sírja