Gáspár József lelkipásztor sírja

1909. március 21-től 1909. december 2-ig Barabásszegen helyettes lelkészként szolgált. Majd Deákin segédlelkész. 1915. március 16 és 1927. október 23. között Szapon lelkész. 1927. október 23-tól volt megválasztott lelkésze 24 éven át a kulcsodi református gyülekezetnek. 1950 szeptemberében bekövetkezett halála után a lelkészi teendőket Raduly Sándor csilizradványi lelkész látta el.
Neje Tuba Hermina szül. 1919. december 16., Tuba Gáspár (ekeli lelkész) és Zsemlye Hermina leánya. Gyermekei: Tibor, 1928. április 25.; Magda, 1934. május 15.

TelepülésKulcsod [Kľúčovec]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés időpontjaaz 1950-es évek vége
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratITT NYUGOSZNAK AZ ÚRBAN / NAGYTISZTELETŰ / GÁSPÁR JÓZSEF / A KULCSODI REF. KER. GYÜLEKEZET / 24 ÉVEN ÁTT VOLT LELKIPÁSZTORA / 1885 - 1950 / ÉS FELESÉGE / TUBA HERMINA / 1900 - 1955 / "Az igaznak emlékezete áldott! / Péld. k. 10:7.
Gondozását felügyelia család
Forrásinformációk„A késő idők emlékezetében éljenek…” A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi önéletrajzai, 1943, 133. o.