Hősök emlékműve

Hősök emlékműve

A hősök emlékműve 1948-ban készült az I. és II. világháború elesett katonái tiszteletére, amelyet a falu készíttetett és a templom parkban állított fel. Az első világháborúban elesetteket felsoroló táblán 103 nevet olvashatunk, míg a második világháborús táblán 94-et találunk. 1992-ben az emlékművet kiegészítették egy az 1848-49-es magyar szabadságharc hőseinek emlékét idéző táblával is.

TelepülésNádszeg [Trstice]
Pontos helyszín, címa templom parkjában található
Készíttető neveNádszeg község
FeliratAz I. világháborúban elesettek / tiszteletére / "Becsülettel harcoltunk, / Dicsőséggel haltunk meg." / + 103 név / A II. világháborúban elesettek / tiszteletére / Meghaltunk, hogy ti élhessetek / + 94 név / Az 1848/49-es magyar szabadságharc hőseinek emlékére / ANNO 1992
Hősök emlékműve
Hősök emlékműve